Ervaring van Miriam (Hoofd/Nek/Schouder)

In het voorjaar van 2010 werd ik op een dag wakker met een pijnlijke schouder. Het was één van de eerste warme nachten en ik had 's nachts het raam opengezet. Ik dacht dat ik een koutje had opgelopen van de tocht. Maar de pijn in mijn nek en schouder werd langzaamaan steeds erger en op den duur kreeg ik er ook hoofdpijn bij. In het najaar werd mijn ongemak echt heel vervelend; zo erg dat ik een paar keer per week moest overgeven van de hoofdpijn. Mijn huisarts stuurde me door naar het ziekenhuis en daar werden foto's van mijn nek gemaakt. De foto's gaven aanleiding voor een MRI-scan en in de tijd dat ik daarop wachtte, werden mijn klachten erger. Naast de pijn kreeg ik problemen met het functioneren van mijn linkerarm. Na de MRI volgden 4 maanden van allerlei onderzoeken in twee verschillende ziekenhuizen, maar er werd niets gevonden dat mijn klachten verklaarde. In februari 2011 werd ik doorverwezen naar het pijnbehandelcentrum. De wachttijd was ongeveer een half jaar. Ik kon toen al maanden vrij weinig en ik denk dat dat me overhaalde om acupunctuur te gaan doen. Ik zocht via mijn verzekering naar een goede acupuncturist en kwam uit bij Cynthia. 

Cynthia is na een uitgebreide intake aan de slag gegaan met acupunctuur, maar ook met kruiden en met tuina. (Tuina is een masagetechniek gericht op het verhelpen van blokkades.) Ik was in het begin sceptisch en dat heb ik Cynthia ook verteld. Ze reageerde daar begrijpend op. Cynthia heeft mijn klachten integraal behandeld. Dat de pijn in mijn linker arm zat, zei haar niet zoveel. Het lichaam is namelijk een geheel en alles hangt samen. Zo constateerde zij dat er in mijn rechter schouder veel meer spanning zat dan in mijn linker en ook in mijn linkerbeen zat een blokkade. Ik onderging haar behandeling, luisterde naar haar uitleg en langzaamaan voelde ik verbetering optreden. Met mijn hoofd, arm, schouder en nek ging het steeds beter.

Ik weet nog goed dat ik een behandeling had bij Cynthia op het moment dat er een hoofdpijnaanval zat aan te komen. Ik vertelde haar dat de hoofdpijn al sluimerde en ze ging aan de slag met naaldjes en massage. De aanval zette niet door, sluimerde nog een dag of 1,5 na, maar daarna heb ik niet meer van die erge hoofdpijn gekregen. 

Toen ik aan de beurt was bij het pijnbehandelcentrum adviseerde de artsen me daar om door te gaan met de behandelingen van Cynthia. Ik werd daarnaast doorverwezen naar een reguliere therapeute, die met mijn klachten aan de gang gaat. De intake bij deze therapeute heb ik inmiddels gehad en ook zij adviseerde me door te gaan met de behandelingen bij Cynthia. Dat hoeft inmiddels niet elke week meer, maar ik ben zeker van plan met een zekere regelmaat naar Cynthia te gaan.  

Wat me opviel is dat de artsen bij het pijnbehandelcentrum en mijn reguliere therapeute me op het hart drukten door te gaan met de behandeling bij Cynthia. Ze merkten op dat haar massages mijn klachten hadden verlicht tijdens de periode waarop ik op de wachtlijst stond en vonden haar behandeling een goede aanvulling op de behandeling, die zij me bieden. Ook zij constateerden overigens dat mijn bewegingen ook in andere delen van mijn lichaam geremd worden. Dat, bovenop mijn eigen ervaringen, vind ik een goede aanbeveling voor Cynthia's werk. 

Met vriendelijke groet, Miriam

© 2014 All rights reserved. abcCynthia.nl