Ervaring van Paul 1 (Hoofd/Nek/Schouder)

Ervaring Paul

Ik ben vanwege een bij bepaalde achterwaartse bewegingen pijnlijke schouder met uitstraling naar de pols bij Cynthia terecht gekomen voor acupunctuur behandeling en massage. Eerst een uitgebreide intake, waarbij alle belangrijke aspecten van het lichaam langs komen, zoals eetgewoonten, stofwisseling, maar ook werk en houding, alles om een goed beeld te krijgen van mogelijke oorzakelijke verbanden. Tijdens de intake ook nog een pijnlijke plek in de andere schouder, die na inspanning ontstaat en een grote psoriasis plek op mijn onderbeen aangekaart.

Cynthia heeft de schouder een aantal keren met acupunctuur in combinatie met elektrische spanning op de naaldjes behandeld en ook een aantal keren “cupping” toegepast. Hierbij wordt een soort glazen potje verhit en snel op de huid gedrukt waardoor een vacuum ontstaat. Als er dan vervolgens met het potje over de huid bewogen wordt, worden de dieper gelegen spieren behandeld. Het gevolg is wel dat er flinke blauwe plekken ontstaan op de huid, maar ja, we kennen allemaal het spreekwoord van de zachte heelmeesters….. Een zestal van deze behandelingen, aangevuld met massage en houdingsadvies en oefeningen heeft de beweeglijkheid van de schouder aanzienlijk verbeterd.

Het pijnlijke plekje na inspanning in de andere schouder was eigenlijk na een behandeling verdwenen. Kennelijk wordt door de acupunctuur de balans weer hersteld.

Waar ik nog het meest verrast over ben is dat een psoriasisplek van zo’n 5 cm doorsnede, die ik al 2 jaar had, na een paar acupunctuurbehandelingen (naaldjes rondom) in combinatie met speciale chinese kruiden, die Cynthia speciaal daarvoor uitgezocht en besteld had, geheel verdwenen en de huid volledig hersteld is. Het komt ook, nu enige maanden later, niet terug 

 

Het is verwonderlijk dat Cynthia precies kan voelen waar de spieren onder spanning staan en dus een naaldje moet worden gezet. Maar wees niet verrast als er ook naaldjes worden gezet op een plaats die ver verwijderd is van de probleemplek. Je voelt zelf ook onmiddellijk of het naaldje goed is geplaatst door een soort tinteling ter plaatse.

 

Met vriendelijke groet, Paul

 

© 2014 All rights reserved. abcCynthia.nl