Acupunctuur

acupuncture_2 Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en is verreweg de meest bekende TCG discipline in Europa. Deze bekendheid is ontstaan door de goede resultaten bij pijnbestrijding. Met acupunctuur kunnen echter nog veel meer aandoeningen behandeld worden.

Het basisprincipe van de Acupunctuur is de circulatie van de levensenergie Qi. Deze stroomt via een ingewikkeld stelsel van kanalen (meridianen) door ons lichaam. Bij ziekte is het energie evenwicht verstoord.

Acupunctuur is de meest bekende TCG techniek, waarbij naalden op nauwkeurig omschreven punten worden ingebracht. Hierdoor kan de stroom van de energie beïnvloed worden en kunnen blokkades worden opgeheven. Door het bewust laten worden van de mogelijke oorzaak die ten grondslag ligt aan de klacht kan men ook zelf meewerken aan het genezingsproces door bijvoorbeeld voeding en leefwijze aan te passen.acupuncture

Cosmetische acupunctuur; hierbij worden door het oppervlakkig inbrengen van naaldjes de lokale circulatie in het gelaat bevordert en dit stimuleert de collageenproductie, die de lijnen (rimpels) opvult en zorgt dat er weer een strakke huid ontstaat met een gezonde en heldere uitstraling.

© 2014 All rights reserved. abcCynthia.nl