Moxa

Moxa (Bijvoetkruid) wordt vaak gebruikt als aanvullende behandeling in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Moxa verwarmt de huid en de acupunctuurpunten met als doel de bloedcirculatie en Qi (levensenergie) te stimuleren.
Moxa wordt gekneed in een bolletje en op de acupunctuurnaald geplaatst en aangestoken. Ook kan moxa geplaatst worden op een isolerend schijfje gember op de huid.
Zowel Acupunctuur als Moxatherapie zijn in staat om de werking van de organen en meridianen te bevorderen en om Yin, Yang, Qi en Bloed te reguleren. Beide therapieën hebben hun specifieke kenmerken en worden vaak in combinatie toegepast.

Moxa (bijvoetkruid) wordt vaak gebruikt als aanvullende behandeling in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Moxa verwarmt de huid en de acupunctuurpunten met als doel de bloedcirculatie en Qi (levensenergie) te stimuleren.moxa_2

Moxa wordt gekneed in een bolletje en op de acupunctuurnaald geplaatst en aangestoken. Ook kan moxa geplaatst worden op een isolerend schijfje gember op de huid. Zowel acupunctuur als moxatherapie zijn in staat om de werking van de organen en meridianen te bevorderen en om Yin, Yang, Qi en bloed te reguleren. Beide therapieën hebben hun specifieke kenmerken en worden vaak in combinatie toegepast.

© 2014 All rights reserved. abcCynthia.nl