Cupping

Na de Olympische Spelen in Beijing heeft cupping meer bekendheid gekregen.
Cupping wordt vaak ingezet als aanvullende techniek om pijn- en spierklachten te behandelen waarbij blokkades opgeheven worden en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Voor schouder- en nekklachten door stress en spanning, onderrugklachten en migraine heeft cupping goede resultaten getoond. Het wordt ook toegepast om verkoudheid te behandelen.
Bij cupping worden glazen bollen van verschillende grootte gebruikt om het huidoppervlakte vacuüm te zuigen. Door het vacuüm in de bol wordt de
energiestroom in de meridianen gestimuleerd. Na een cupping-behandeling kan er lokaal een rode / blauwe plek ontstaan. Dit is een normaal verschijnsel dat na enkele dagen verdwijnt.
Cupping wordt ook toegepast in schoonheidsbehandelingen voor cellulitis en bindweefsel massage. Daarbij wordt een laagje olie aangebracht op de huid en na het vacuum trekken wordt de cup gebruikt om te masseren. Dit heeft een diepte werking op het onderliggende weefsel om afvalstoffen af te voeren en bevordert de bloed circulatie.

Na de Olympische Spelen in Beijing heeft cupping meer bekendheid gekregen. Cupping wordt vaak ingezet als aanvullende techniek om pijn- en spierklachten te behandelen waarbij blokkades opgehevencupping2 worden en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Voor schouder- en nekklachten door stress en spanning, onderrugklachten en migraine heeft cupping goede resultaten getoond. Het wordt ook toegepast om verkoudheid te behandelen.

Bij cupping worden glazen bollen van verschillende grootte gebruikt om het huidoppervlakte vacuüm te zuigen. Door het vacuüm in de bol wordt de energiestroom in de meridianen gestimuleerd. Na een cupping-behandeling kan er lokaal een rode / blauwe plek ontstaan. Dit is een normaal verschijnsel dat na enkele dagen verdwijnt.

cupping_setCupping wordt ook toegepast in schoonheidsbehandelingen voor cellulitis en bindweefsel massage. Daarbij wordt een laagje olie aangebracht op de huid en na het vacuum trekken wordt de cup gebruikt om te masseren. Dit heeft een dieptewerking op het onderliggende weefsel om afvalstoffen af te voeren en bevordert de bloedcirculatie.

© 2014 All rights reserved. abcCynthia.nl