Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG)

Traditionele Chinese Geneeskunde is een volledig medisch systeem dat al meer dan 2000 jaar diagnoses stelt, ziektes kan genezen, klachten verbetert en ook preventief werkt. Eeuwen geleden al konden de Chinezen het functioneren van het menselijk lichaam nauwkeurig verklaren door het observeren van de natuur.
De Chinese zienswijze benadert de mens en zijn ziektes anders dan de Westerse geneeskunde. Ze verschilt hierin door niet de ziekte maar de zieke mens in zijn omgeving centraal te stellen. Alles wat bestaat is volgens de Chinese filosofie een samengaan van 2 oerkrachten, Yin en Yang. Gezondheid hangt af van een goed evenwicht tussen deze krachten. Bij verstoring kunnen er klachten optreden.
Als je ziek bent, is er een verstoord evenwicht of een stagnatie van jouw  levensenergie Qi: Yin en Yang. Genezing kan plaatsvinden door het evenwicht te herstellen of de stroom weer op gang te brengen.  Er zijn meerdere geneeswijzen in Traditionele Chinese Geneeskunde. Om de stroom van Qi te beïnvloeden worden in dit geval acupunctuur en tuina toegepast op bepaalde punten van de energiebanen (meridianen).

Traditionele Chinese Geneeskunde is een volledig medisch systeem dat al meer dan 2000 jaar diagnoses stelt, ziektes kan genezen, klachten verbetert en ook preventief werkt. Eeuwen geleden al konden de Chinezen het functioneren van het menselijk lichaam nauwkeurig verklaren door het observeren van de natuur. De Chinese zienswijze benadert de mens en zijn ziektes anders dan de Westerse geneeskunde. Ze verschilt hierin door niet de ziekte maar de zieke mens in zijn omgeving centraal te stellen. Alles wat bestaat is volgens de Chinese filosofie een samengaan van 2 oerkrachten, Yin en Yang. Gezondheid hangt af van een goed evenwicht tussen deze krachten. Bij verstoring kunnen er klachten optreden.

Als je ziek bent, is er een verstoord evenwicht of een stagnatie van jouw levensenergie Qi: Yin en Yang. Genezing kan plaatsvinden door het evenwicht te herstellen of de stroom weer op gang te brengen. Er zijn meerdere geneeswijzen in Traditionele Chinese Geneeskunde. Om de stroom van Qi te beïnvloeden worden in dit geval acupunctuur en tuina toegepast op bepaalde punten van de energiebanen (meridianen).

© 2014 All rights reserved. abcCynthia.nl