Uw therapeut

CynthiaIk ben Cynthia van Tiggelhoven – Lee en van Chinese afkomst, geboren in Singapore.
In 1992 ben ik gaan studeren aan het toenmalige “Opleidingsinstituut voor huid- en lichaamsverzorgende beroepen Adry Hermans B.V.” in Rotterdam. Na het behalen van het basis diploma schoonheidsverzorging heb ik vervolgens het docent diploma schoonheidsverzorging en verschillende specialisaties gevolgd zoals Elektrisch ontharen, Camouflage, Klassieke massage en Manuele lymfdrainage.

Tevens ben ik gediplomeerd Sport masseuse.

Daarnaast heb ik het diploma Visagie en Kleur Analyse behaald.

Door mijn werk als schoonheidsspecialiste hoorde ik van mijn klanten meer en meer over gezondheidsklachten en de behandeling daarvan door de Westerse Geneeskunde. Door mijn Chinese opvoeding, waar gezondheid heel belangrijk is (omdat een gezond lichaam en een gezonde geest zich vertaalt in een goed uiterlijk) ben ik me toen meer gaan verdiepen in Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

In 2002 ben ik gaan studeren aan de “Shenzhou Open University voor Traditionele Chinese Geneeskunde in Amsterdam” (www.shenzhou-university.com). Om de Traditionele Chinese Geneeskunde, als een geregistreerd beoefenaar, in praktijk te brengen is het in Nederland vereist een studie Westerse Geneeskunde op HBO niveau te volgen. Dit onderdeel van de opleiding zorgt voor een goede koppeling tussen de Westerse en Oosterse geneeskunde. Na het afronden van het vak Westerse Geneeskunde in 2004, Acupunctuur in 2006 (3-jarige opleiding), Tuina Massage in 2007 en Chinese kruiden in 2009, heb ik met goed gevolg mijn scriptie geschreven en heb in oktober 2010 mijn studie voltooid. In oktober 2010 heb ik weer een seminar in Cosmetische Acupunctuur gevolgd.

In 2012 heb ik met goed gevolg de cursus Medische Qigong aan de “Shenzhou Open University" in Amsterdam afgerond. Medische Qigong is het door middel van qigong behandelen van medische klachten en of ziekten. Het kan soms als enig middel maar meestal in samenwerking met de andere disciplines uit de Chinese geneeskunde in mijn praktijk gebruikt worden.

Verder heb ik in 2013 met succes de studie "Gewichts Consulent" afgerond. 

Als onderdeel van mijn TCM studie heb ik vele uren stage gelopen in het Chinese Medical Center in Amsterdam in de kliniek en de apotheek. In oktober 2009 heb ik stage gelopen op de afdeling acupunctuur, tuina en nephrology (nier ziektes) van het “Nanjing University Hospital of Chinese Traditional Medicine”. In diezelfde periode heb ik een Master Class in cosmetische acupunctuur, stofwisseling aandoeningen, circulatie-problemen en gynaecologische aandoeningen gevolgd.

Als lid van de beroepsvereniging Zhong, is het vereist om jaarlijks een aantal nascholingscursussen te volgen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Hier kunt u mijn reisverslag lezen van mijn studiereis naar China: Studiereis naar China

© 2014 All rights reserved. abcCynthia.nl