Gewichtsconsulent

Veel mensen hebben gehoord dat accupunctuur kan helpen om gewicht te verliezen. Persoonlijk denk ik dat accupunctuur alleen niet de ultieme oplossing is tegen overgewicht. Weten wat je eet, kennis van voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijker. En om mijn clienten een gezonde en goede verzorging te geven, ben ik de studie voor gewichtsconsulent gaan volgen. Sinds September 2013 ben ik dan ook een gediplomeerd gewichtsconsulent!

Bij overgewicht is er sprake van een hoger gewicht in relatie tot de lengte en het acceptabel gewicht wat daarbij hoort. Als iemand een extreem hoog vetgehalte heeft in relatie tot de lean body mass (vetvrijgehalte) spreken we van extreem overgewicht.

Zowel een serieus overgewicht als een excessieve vet accumulatie, kunnen gevaarlijk zijn voor je gezondheid!

Om te bepalen of je een gezond gewicht hebt, wordt BMI (Body Mass Index) gebruikt.

 

< 18.5 Ondergewicht
18.5 - 25 Gezond gewicht
25 - 30 Overgewicht
>  30 Ernstig overgewicht

Ben je nieuwsgierig naar jouw  BMI? Vul dan onderstaande formule in:Body Mass Index berekening
Gewicht in kilo
Lengte in centimeters
Uitkomst BMI
(Let op : gebruik een decimale punt ipv komma)


Een verhoogde  BMI is  een groot risico op het krijgen van hart- en vaatziekten, (voornamelijk hartaanvallen of beroertes), diabetes, spieraandoeningen (vooral artrose, een reumatische ziekte waarbij het kraakbeen dunner en zachter wordt) enz.

Doelgroep:

Heb je vaker zonder succes een dieet gevolgd, kom je na een dieet steeds weer aan om vervolgens weer te gaan dieten (Jojo-effect) of heb je vaak zwakke momenten als het gaat om snoepen…Dan ben ik de juiste persoon om jou op professionele wijze te begeleiden om op verantwoorde wijze jouw doel te bereiken!

Daarnaast kun je ook bij mij terecht als je:

-       Advies wilt om je huidige gewicht te behouden

-       Advies wilt over een gezonde levensstijl

-       Een energiek gevoel wilt

-       Kampt met een ondergewicht

Mijn uitgangspunt is dat ik niet werk met maaldtijdvervangers of afslankproducten.

De eerste stap op weg naar je gewenste gewicht te bereiken, is bellen voor een intakegesprek. Ik ben bereikbaar op 0181-485587 of een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

Intake gesprek

Om je de beste begeleiding te geven, heb ik natuurlijk informatie over jou nodig, zoals je wensen, medische informatie, je eetpatronen, je bewegingspatronen,enz. Dit alles bespreken we tijdens het intakegesprek.

Meten is weten! Voordat je behandeling begint meet ik je lichaamsomvang, weeg ik je en bepaal ik het vetpercentage. Ook zal ik je vragen om gedurende 7 dagen een voedingsdagboek bij te houden. Natuurlijk leg ik je uit hoe dat moet en hoe de behandeling eruit gaat zien. Eventueel is het mogelijk om de tweede behandeling te combineren met accupunctuur.

De volgende afspraak:

Tijdens de tweede afspraak bespreken we jouw voedingsdagboek en geef ik je advies over je voeding zoals welke voedingsmiddelen voor jou goed werken en welke niet. Ook geef ik je informatie over beweging.

Om je op weg te helpen, stel ik vervolgens een basis dagmenu voor je samen zodat je weet hoeveel je mag eten en wat je nodig hebt.

Afhankelijk van jouw keuze, krijg je tijdens deze afspraak wel of geen accupunctuurbehandeling.

Na deze afspraak heb je voldoende informatie om je doel te bereiken!

 

Een gezond gewicht en een accupunctuurbehandeling 

Als acupuncturist word ik vaak gebeld voor informatie over de mogelijkheden om gewicht te verliezen door middel van acupunctuur. Over het algemeen hebben zij van vrienden gehoord dat ze afgevallen zijn door een acupunctuurbehandeling. Ik laat diegene die belt altijd weten dat een acupunctuurbehandeling het functioneren van de spijsvertering verbetert en kan helpen bij het afvallen, maar dat dit tijdelijk van aard is. Het is dus niet zo dat iemand gedurende een acupunctuurbehandeling alles kan eten en toch afvalt. Voor mij is het belangrijk dat iemand de juiste keuze maakt in wat hij of zij eet. Want weten hoeveel en wat je kunt eten, draagt bij om voor langere tijd een gezond gewicht te behouden in plaats van alleen maar tijdelijke blijdschap. 

Een acupunctuurbehandeling verbetert het spijsverteringsstelsel, verlost iemand van opstoppingen, voert afvalstoffen af en brengt het lichaam in balans. Over het algemeen vergelijk ik een acupunctuurbehandeling met een onderhoudsbeurt voor een auto. Zodra een auto (het lichaam) zijn onderhoudsbeurt heeft gehad, rijdt deze weer goed zolang er maar wel de goede brandstof in gaat. Het eten van verkeerde voeding, is zoals diesel in een auto doen terwijl er benzine in moet..dat geeft dus problemen. Het is dus niet alleen van belang om de juiste brandstof (voeding) in je auto (lichaam) te doen. De auto (lichaam) moet ook in een goede conditie zijn. Kortom goede voeding en een goede conditie zijn van belang voor een gezond gewicht!

 

Tarieven:

Intake gesprek (1.5 uur) € 79,55
Vervolg afspraak zonder acupunctuur behandeling (1 uur) € 56,50
Vervolg afspraak met acupunctuur behandeling (1.5 uur) € 79,55

 

 

 

© 2014 All rights reserved. abcCynthia.nl